четвъртък, 15 септември 2011 г.

Сок от картофи при рани и масло от дафинов лист при кожни проблеми

Не знаех ,че сока от картофи е толкова полезен при лекуване на рани. Срещнах един познат ,чийто баща бил в болница и от слаганите системи и инжекции целите му ръце станали в рани. Някакъв човек ги посъветвал да ги намажат със сок от картофи. Настъргваш картофите и ги изстискаш - сока го ползваш за лекартсво , а картофите може и да си ги изпържиш -да не стават зян :). Намазали раните с така приготвения сок - след 2-3 дни раните изчезнали. Колко просто и достъпно лекарство  нали ? Само да го знаеш! Затова реших да го споделя с Вас.
Картофите се използват също и като компрес срещу оток – използват се сурови картофи, които се настъргват на ситно ренде. Кашата, която се получава се налага на отеклия участък. Прави се компрес, който се задържа за 20 минути.

Още по темата:
Ползите от дафиновия лист за нашето здраве са многобройни. От него може да си приготвим така нареченото лаврово масло, с което да лекуваме успешно всякакви кожни проблеми. За целта счукайте 1/2 супена лъжица наситнени дафинови листа (пресни или изсушени) и ги залейте с 1 кафена чаша растително масло (олио, зехтин или друго, с което разполагате). Оставете сместа да престои за 1 седмица на тъмно и хладно място, но не в хладилник. Накрая прецедете. Използвайте готовото масло от дафинов лист локално за лечение на възпалителни заболявания по кожата (включително с нагнояване), обриви и рани от залежаване. Колкото по-редовно мажете засегнатите места, толкова по-бързо ще се радвате на облекчение./от framar.bg /

Няма коментари:

Публикуване на коментар