сряда, 17 април 2013 г.

Спиране на хълцането


Хълцането представлява неконтролирани свивания на диафрагмата - мускула под белите дробове. До хълцане се стига от бързо ядене, рязко поемане на въздух или прекаляване с алкохол.
За да си помогнете, задръжте дишането, изпийте десет глътки вода бързо или дишайте в хартиен пакет.
Известни са и методи, свързани с отвличане на вниманието на хълцащия, например той да бъде уплашен, изненадан или просто да се съсредоточи върху нещо друго.
И един странен метод за спиране на хълцането според Националния институт на здравеопазването   на САЩ  и Националната библиотека по медицина, масаж на ануса с пръсти помага да се отървете от хълцане. След сондиране на стомаха ма 60-годишен мъж с остър панкреатит той дълго време страдал от хълцане. Какви ли не хапчета и процедури не опитал за да се спаси от тази болест! Всичко било напразно.
Помогнал  ооректален    масаж с пръсти, след което хълцането внезапно спряло. Макар че след  няколко часа по-късно то се възобновило,  веднага  е спряно по същия начин. След това рецидив не е имало. И това е вторият случай, когато  хълцане се прекратява  след ректален масаж./Източни: nepoznato.energetika-bg.com/

А ето и нагледно трикове за спиране на хълцането:

Няма коментари:

Публикуване на коментар