неделя, 18 януари 2015 г.

НАЧИНИ ДА ИЗМАМИМ ТЯЛОТО СИ

Умните начини за измамим тялото си,  понякога си струва да ги прилагаме.

1. В случай,че силно ви дразни гърлото
Масажирайте долната месеста част на ухото(висулката). Това активира ушните рецептори и рефлективно причинява спазъм в гърлото, което ще облекчи дразненето.

2. Ако ви е трудно да чуете тихото бърборене на събеседника
Обърнете към него  дясното си ухо, тъй като то по-добре  чува бърз и неясен говор. А тиха мелодия ще по-добре  ще чувате с  лявото ухо, тъй като то е по-чувствително да улавя музикален ритъм.

3. Ако имате изтръпнала ръка
За да се справи с този проблем ще помогне  въртеливото движение на главата. Изтръпването на ръцете често е причинено от притискане на нерв нот шийните мускули. Двигателна активност ще помогне да се освободи нерва и двигателната активноста на ръката ще се възстанови.

4. Ако ви е страх от инжекция       
Покашляйте по време на болезненото въвеждането на иглата. Това значително ще намали болката чрез увеличаване на напрежението в гърдите и гръбначномозъчната течност, която ще доведе до намаляване на чувствителността на рецепторите за болка.

5. Ако ви е запушен носа
Натиснете езика на небцето и масажирайте с  пръста си между веждите, предизвиквайки вълнение на носоглътката, формиране на гърба на носната преграда. Това ще намали запушването на носа в рамките на 20 секунди.

6. Ако киселините ви пречат през нощта да спите
Опитайте да спите на лявата си страна. Доказано е, че при такова положение на тялото се  намалява изливането  на солна киселина от стомаха в хранопровода. Това положение поддържа стомаха ви по-ниско от хранопровода.

7. Ако имате зъбобол
Ще спомогне за облекчаване на болката ще помогне разтриване  с кубче лед на задната част на ципата образуван между палеца и показалеца. По този начин, можете да блокирате сигналите за болка от зъбите на пациента към мозъка.

8. Ако изгорите пръста си
За намаляване на риска от мехури на мястото на изгаряне, помага прикрепяне към болно място  на чисти възте възглавнички на другия палец. Това е малко вероятно да помогне да се справите с болката, като парче лед, но можете да се избегнете продължително лечение на мехури.

9. Ако сте прекалили с алкохола и това доведе до виене на свят
Хванете за нещо което е стабилно. Работата е там, че течността, намираща се във вътрешното ухо  е със същата плътност като кръвта. Разреждането на кръвта, алкохолът увеличава плътността на течността във вътрешното ухо и повишава купола, който регулира баланса. Мозъка престава да възприема позицията на тялото. Дори фактът, че стоите здраво на земята, няма да ви помогне в тази ситуация. Само  осезаемите  усещания на ръцете помагат на мозъка да коригира погрешното впечатление.

10. Ако след бягане  почувствате болка отстрани
Издишайте, като прехвърляте на телесното тегло на левия си крак. Това ще намали натиска върху диафрагмата и черния дроб се намали болката  отстрани. Не забравяйте. Повечето о хора издишват, стъпвайни на десния крак, а това води до увеличаване на натиска върху черния дроб.

11. Ако имате кървене от носа
Поставете парче памук върху юздата на венеца , разположен на горната челюст отпред  и натиснете силно. Това ще увеличи налягането на предната част на носовата преграда и ще намали кървенето.

12. Ако ви безпокои  сърцебиене
Ударете палеца си- това ще предизвика дразнене на блуждаещия нерв и забавяне на сърдечната честота.

13. Ако сте мъж и имате много нужда да отидете до тоалетна
Принудете се да мислите за секс. Веднага ще ви стане по-леко. Защото уриниране и секс са взаимно изключващи се.

14. Ако имате проблеми с гмуркане до дъното на басейна
Направете няколко кратки вдишвания бързо. Това ще ви даде още 10 секунди. Защото мозъкът ще мисли, че ви остава достатъчно кислород и вие ще бъдете в състояние да изпълните своите планове.

15. Ако трябва да запаметите информация наизуст
Повторете няколко пъти текста преди да заспите. По време на сън, мозъкът организира информацията и я слага в  дългосрочната памет. Събуждайки се сутрин, ще откриете, че си спомняте текста наизуст.

16. Ако сте склонни към морска болест
Застанете на долната палуба. Фиксирайте погледа си на хоризонта. Това ще облекчи състоянието Ви чрез намаляване на конфликтите между усещания и визуални впечатления. Яденето на джинджифил също помага да се справят с проблема на морска болест.

17. Може да увеличите метаболизма си с 12%, ако не движите ръцете си докато ходите.

18. Когато ви се гади, стиснете силно лявата си ръка в юмрук, така че палецът ви да е под другите пръсти. Гарантирано гаденето изчезва!

19.Дъвчете дъвка, когато ви предстои ситуация, която ви кара да сте нервни. Научно доказано е, че докато дъвчем мозъкът ни си мисли: „Когато дъвча, не съм в опасност.”

Източник : cluber.com.ua

Няма коментари:

Публикуване на коментар