вторник, 28 април 2015 г.

Кажи не на Nutella - това е отравяне за вас и вашата


Време  е да се застъпим за себе си и да защитим нашите деца и да кажем не на ГМО продукти, които ни се рекламират под маската на здравословна храна.

Рекламата работи много усилено, за да ни убеди, че Nutella е част от здравословното хранене, въпреки че не е наистина част от нещо здравословно. Разбира се, не всички от съставките на Nutella са нездравословни и ГМО, но само един е достатъчен, за да ви покажа, че Nutella е лоша за вас, а тук ние ще ви дам  четири.

Опасностите от Nutella:

Соя

Много ще се противопоставят на това становище, защото азиатските народи консумират соя често и в продължение на векове. Но, азиатските култури реално консумират много малки количества естествено отглеждат соя, а не дори в приблизителния размер, както го правим. По-конкретно, в този случай става дума за соев лецитин, и той не е приятел на вашето здраве. Защо? Тъй като това е свързано с причиняване на щитовидната депресия, неконтролирано увеличаване на теглото, умора, забавяне на менструацията, преждевременно влизане в пубертета и рак на гърдата. Не, не, не сте приятел на соев лецитин.

Захар

Видът на захар от генетично модифицирана захарно цвекло, е много евтина, пълна с пестициди и променена захар, която нашите тела не признават. Най-важното е, че е евтина. По-малко важно е, че тези захари се наричат ​​невротоксини, заради тяхната способност да преминава през кръвно-мозъчната бариера и да причини смъртта на мозъчните клетки. Също така те са свързани със случаи като ADD, ADHD, аутизъм, депресия, тревожност, мигрена и други подобни.

Обезмаслено мляко

Веднага изхвърли от главата си образа на зелени поляни и щастливи крави, защото реалността е съвсем различна. Това, което имаме не е обезмаслено мляко, а пълно с гной мляко от болни крави, които са хранени с ГМО царевица, антибиотици и кой знае какво, всичко в рамките на усилията за намаляване на разходите, което завършва с получаване на най-болното мляко. След това в крайния резултат е без мирис бяла течност, с добавено мляко на прах, което между другото  е пълно с най-опасния вид холестерол .

 Nutella лоша ли е  за вас

Ванилин

На етикета пише без изкуствени оцветители, интересно тъй като те удобно са забравили да споменат изкуствените аромати като ванилин. Ванилинови трикове за мозъка  за да  мисли, че  чувства истински ванилия вкус. Вашият мозък е объркан и ванилин печели битката. Той действа като невротоксин и убиват мозъчни клетки. В допълнение, на ванилина е много опасен, защото води до пристрастяване чрез свързване с рецепторите в мозъка ви и освобождаване на серотонин или хормона "Чувствам се страхотно". Друго интересно нещо е, че той е произведен в петролна фабрика в Китай. Китай е водещ производител на ванилин в света и основен разпространител на производителите на храни по целия свят.

Време е да се направи граница и да кажа не невротоксини, не да ГМО захарта, не за да евтината и изкуствена ванилия, време да кажем НЕ на Nutella, легалната отрова за вас и вашите деца.

Източник:healthylifetricks.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар